08 martie 2021

Cum amenajăm corect o zonă de studiu pentru copii

Perioada pe care o traversăm ne-a determinat să ne rederecorăm și readaptăm propriile locuințe astfel încât să acestea să ne servească drept spațiu pentru desfășurarea activității profesionale. Pentru copii, acest lucru înseamnă amenajarea unei zone de studiu, care să permită participarea la orele online și efectuarea temelor în condiții optime.


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

Creează un spațiu dedicat stiudiului acasă, ținând cont de următoarele sfaturi:

1. Stabilește locul destinat zonei pentru studiu

Locul în care amenajezi un mic birou pentru cel mic este extrem de important. Poți face acest lucru chiar în propriul său dormitor sau, dacă dispui de o locuință generoasă din punct de vedere al spațiului, îi poți crea zona de studiu într-o cameră liniștită a căminului. Asigură-te că în această încăpere nu există un televizor și nici alte surse care ar putea să-i distragă atenția copilului în timp ce învață. Inclusiv în ceea ce privește alegerea culorii pentru pereți, specialiștii spun că micuții pot fi captivați de nuanțele prea intense, de aceea recomandă utilizarea unor tonuri neutre. Poți alege, în schimb, accesorii în culori mai vesele (cum ar fi galbenul, care stimulează activitatea cerebrală și concentrarea).

2. Alege un birou potrivit spațiului

Biroul este principalul element de mobilier din zona de studiu. Acesta trebuie ales în funcție de spațiul disponibil și, la nevoie, poate fi realizat chiar și la comandă astfel încât să se integreze cât mai bine, ca decor dar și ca dimensiuni, în camera în care ai decis să amenajezi zona dedicată învățării. De asemenea, poți lua în calcul și o masă cu prindere în perete, care se poate plia atunci când nu este folosită. Lângă birou poate fi instalată și o bibliotecă ce va servi drept spațiu de depozitare și de organizare a cărților și accesoriilor de birou.

3. Acordă o atenție deosebită luminii

Un rol esențial în camera în care copilul învață, citește și își face temele îl are lumina. Foarte importantă este atât gestionarea luminii naturale, cât și a celei artificiale. De aceea, se recomandă ca biroul să fie poziționat în fața ferestrei, dacă acest lucru este posibil. Vei avea nevoie și de decorațiuni potrivite care să asigure filtrarea luminii naturale, astfel încât să nu fie deranjantă pentru privire, dar totodată să existe într-o cantitate suficientă. O variantă foarte potrivită de umbrire este reprezentată de roletele textile Day&Night, care permit reglarea cantității de lumină (și căldură) care pătrunde în cameră printr-o mișcare foarte simplă: dimensionarea înălțimii la care este coborâtă roleta, la care contribuie și modul de amplasare al pânzei pe roletă. Suplimentarea cantității de lumină se poate face prin plasarea unei lămpi pe birou.

4. Alege un scaun de birou confortabil

Cel mic va petrece destul de mult timp așezat la birou, mai ales dacă la timpul necesar efectuării temelor se adună și durata orelor online; acesta este și motivul pentru care trebuie să achiziționezi și un scaun confortabil. Cele mai potrivite sunt modelele ergonomice, fără brațe, cu spătar rezistent și puțin curbat.

Zona de studiu amenajată pentru copii trebuie să aibă un design armonios și, totodată, funcțional și să le furnizeze micuților un grad sporit de confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!