De luat în considerare înainte de a cumpăra obloane sau jaluzele exterioare

Obloanele sunt o alegere excelentă pentru casa, atât ca aspect, cât și ca funcționalitate. Trebuie luate în considerare câteva aspecte inainte de a le procura și anume, dacă sunt potrivite pentru casă, dacă este nevoie de rulouri exterioare sau interioare și ce fel de stil și material ar completa cel mai bine casa.

Cel mai mare și evident avantaj al obloanelor este că oferă o protecție semnificativă. Acestea protejează împotriva razelor directe ale soarelui și a căldurii în timpul verii, menținând interiorul casei mult mai răcoros decât exteriorul. De asemenea, pot proteja împotriva vântului și a frigului iarna, acționând ca o forță izolatoare. Ele oferă de asemenea protecție împotriva eventualelor mici gunoaie care pot fi aduse de furtuni și vânturi puternice. Alte opțiuni, cum ar fi draperiile și jaluzelele clasice, sunt mult mai puțin eficiente în oferirea acestor beneficii.

În plus, obloanele oferă un control mare asupra confidențialității, vizibilității și fluxului de aer. Le puteți deschide și închide după bunul plac, plus le puteți regla în timp ce sunt închise pentru a permite diferite grade de deschidere, avantaj pe care nu-l au perdelele sau jaluzelele clasice.

Securitatea oferită este mai mare în cazul produselor ce au inclus un sistem special de blocare. Acest lucru dublează efectiv securitatea ferestrei dvs., făcând-o o țintă mult mai dificilă pentru orice potențiali intruși.

În cele din urmă, obloanele permit personalizare. Există o serie de stiluri și materiale diferite disponibile, în plus, le puteți ajusta destul de ușor dacă nu se potrivesc cu ferestrele dvs.

Interior vs Exterior

Diferența fundamentală dintre cele două opțiuni este că obloanele interioare tind să fie mai ornamentate și mai fragile, în timp ce obloanele exterioare trebuie adesea să fie mult mai rezistente. Dacă in zona casei este vânt puternic, acesta este un motiv important pentru a procura obloane exterioare, ele oferind protecția necesară. Dacă pentru locatar este mai importantă partea estetica și imaginea de ansamblu obținută după montarea obloanelor, atunci cele de interior vor fi cea mai bună opțiune.

Veți avea mai multă libertate în alegerea materialelor, lemnul și materialul sintetic fiind ambele opțiuni viabile. În plus, veți putea folosi vopsele care s-ar uza rapid dacă sunt aplicate pe obloane exterioare. Cu toate acestea, se poate opta și invers, pentru obloane exterioare dacă nevoia principală este partea estetică pentru că există multe modele care deși nu oferă o protecție mare, fac casa să arate mai bine din exterior. De asemenea, se pot achiziționa obloane/jaluzele interioare care confera in special funcționalitate și nu neapărat formă.

Distribuie

0 comentarii