11 iunie 2020

Ghid de cumpărare și întreținere pentru ușile de garaj secționale

Când vrei să înfrumusețezi, dar și să acoperi practic, eficient și pe termen lung garajul, opțiunea favorabilă sunt ușile de garaj secționale. Calitatea produsului este garanția că ai făcut alegerea potrivită pe o perioadă îndelungată de timp, însă, cum știi să alegi modelul de uși potrivit și mai ales cum întreții ușile, odată montate? Iată răspunsurile utile mai jos!


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

Avantajul unei uși de garaj secționale este, în primul rând, durata de viață ridicată, urmată, evident, de funcționalitatea garantată, dar și de confortul și frumusețea locului. Înainte de a lua decizia montării unei uși secționale pentru garaj este indicat să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Măsurarea corectă și exactă a spațiului în care urmează să montezi ușa secțională;
  • Tipul de acționare al ușii;
  • Dimensiunea ușii;
  • Locul unde este amplasat garajul și unde urmează să fie montată ușa;
  • Culoarea ușii;
  • Încălzirea garajului și izolația termică (dacă este necesar).

Important de știut:

Ușile de garaj secționale beneficiază de o izolație termică și fonică performantă și sunt recomandate pentru montare și în garajele de tip depozit deoarece protejează obiectele depozitate de orice intemperii, apă sau mizerie. Ușile secționale rulează pe o șină metalică astfel că, în timpul funcționării, ele au traiectorie pe verticală.

Montarea ușilor secționale se face pe pereții interiori ai garajului și, deseori, este nevoie de stâlpi laterali de minim 10 cm pe fiecare parte și un buiandrug (element de construcție alcătuit dintr-o grindă de beton armat, de zidărie, de metal sau de lemn, așezat deasupra unei porți) de minim 15 cm. Ușile secționale au o rezistență ridicată la efracție și pot fi acționate cu telecomandă.

Cum se curăță și se întrețin ușile de garaj secționale

  • Pentru funcționarea optimă pe o perioadă îndelungată de timp, ușile de garaj au nevoie de o inspecție periodică a arcurilor, cablurilor, șuruburilor și tuturor elementelor încorporate.
  • Balamalele și rolele ușilor se lubrifiază periodic, dar doar cu un ulei lubrifiant oferit de furnizorul ușilor.
  • Panourile ușilor se curăță cu ajutorul unei cârpe și cu detergent, este indicat chiar un detergent pentru mașină. Se curăță atent și se clătește cu apă curată.
  • De asemenea, cu o cârpă moale și cu substanțe necorozive se curăță și părțile de aluminiu din componența ușii.
  • Nu trebuie să rămână apă pe șine sau pe rolele de culisare, pentru a nu ajunge în zona motorului. În cazul în care a pătruns apă în zona motorului, este indicată deconectarea imediată de la rețeaua de alimentare electrică și anunțat echipa de service profesionistă.

Curățarea și întreținerea regulată a ușii de garaj secțională îți asigură un produs perfect funcțional pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!