20 februarie 2017

Top 5 tipuri de jaluzele interioare

Cand vine vorba despre tratamente pentru ferestre, jaluzelele sunt un mod versatil de a adauga stil unei ferestre, si pentru a controla lumina ce intra in incapere. Exista mai multe tipuri de jaluzele din care puteti alege, si fiecare ofera propriul design si stil. Ferestrele mici, ferestrele mari si chiar usile beneficiaza de o paleta larga de jaluzele interioare. Pentru a face alegerea potrivita atunci cand achizitioneaza jaluzele, clientii trebuie sa inteleaga ce tipuri de jaluzele pot gasi, si modul in care sunt folosite.


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

  1. Jaluzele venetiene

Acestea sunt cele mai comune modele de jaluzele care se regasesc pe piata. Se potrivesc bine in orice camera si orice tip de fereastra. Jaluzelele venetiene ofera un design unic prin liniile orizontale pozitionate una deasupra celeilalte si fixate pe coarda. Liniile sunt in general din plastic, lemn sau chiar din metal uneori. Snururile ajuta la deplasarea in mod sincronizat a liniilor, atunci cand sunt rotite. Sistemul permite jaluzelelor sa se inchida complet, sa se deschida partial pentru a controla lumina. Deasemenea, sistemul permite ca jaluzelele sa fie ridicate complet, pentru a permite patrunderea maxima a luminii. Dimensiunea obisnuita a lamelelor jaluzelelor venetiene este de 2 cm dar dimensiunile pot varia pana la 6 cm.

  1. Mini jaluzele

Jaluzelele mini sunt o forma a jaluzelelor venetiene, cu lamele mai mici si care ofera un stil mai elegant.

Lamele mai mici ofera un aspect frumos pentru ferestrele mai mici sau pentru cele mai mari, atunci cand sunt grupate impreuna. Jaluzelele mini sunt modelul cel mai utilizat din jaluzelele venetiene, acasa si la birou. Dimensiunea obisnuita a lamelor acestor jaluzele, este in jur de ½ inch inaltime.

  1. Jaluzele verticale

Jaluzelele verticale, cu un design similar celor venetiene, au un sistem de rotire pe verticala in loc de cel pe orizontala. Designul vertical al jaluzelelor reduce cantitatea de praf care se colecteaza pe lamele, comparativ cu cel al jaluzelelor venetiene. Sistemul lateral de inchidere, face ca acest tip de jaluzele sa fie perfect pentru usi sau ferestre mari. Lamelele au aceeasi caracteristica precum cea a lamelor venetiene, pentru controlul luminii.

  1. Jaluzele tip rulouri

Jaluzelele tip rulouri sunt solutia ideala pentru a bloca patrunderea luminii intr-o incapere. Designul

jaluzelelor este realizat dintr-o singura bucata si functioneaza de obicei pe un mecanism din metal ce poate fi manevrat printr-un lant lateral. Designul uniform blocheaza complet lumina atunci cand jaluzelele sunt trase si permite patrunderea completa a luminii atunci cand sunt ridicate.

  1. Jaluzele din lemn

Jaluzelele din lemn se regasesc de obicei in stil venetian, cu toate ca si stilul vertical este folosit uneori. Jaluzelele sunt construite cu un sistem de bare care permite inchiderea si deschiderea lor, iar lamele sa fie trase impreuna pentru a expune fereastra la lumina. Jaluzelele din lemn au o durabilitate mai mare si ofera o protective mai mare impotriva radiatiilor UV.

Cum sa alegeti jaluzelele interioare

Tipul de fereastra pe care dorim sa-l acoperim este principalul factor determinant atunci cand decidem ce tip de jaluzele vom alege. Din fericire, exista tipuri de jaluzele care se potrivesc oricarui tip de fereastra.

Tipul ferestreiJaluzelele cele mai de efect
Fereastra ingustaJaluzele, mini jaluzele sau jaluzele tip rulou
Fereastra lataJaluzele venetiene sau jaluzele orizontale
Usi sau usi francezeJaluzele verticale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!