16 noiembrie 2020

Care sunt accesoriile și piesele de mobilier care înfrumusețează orice terasă de apartament

Apartamentele de la bloc au, de regulă, balcon ori terasă de mici dimensiuni, iar acest spațiu, de cele mai multe ori, este folosit pentru depozitarea altor obiecte din casă.
Însă, suprafața utilă a balconului poate fi foarte ușor transformată într-un spațiu de relaxare al casei.
Iată care sunt piesele de mobilier, dar și accesoriile care nu trebuie să lipsească din amenajarea balconului.

Balconul se poate transforma foarte ușor într-o încăpere cu un potențial uriaș, dacă este amenajat într-un mod creativ, care să sporească gradul de confort. Pentru a te asigura că respecți etapele amenajării, cel mai indicat este să-ți stabilești de la bun început care va fi rolul balonului. Trebuie să te asiguri că ferestrele cu geam termopan sunt bine izolate și acoperite cu rolete textile, care să nu permită pătrunderea razelor soarelui în momentele în care nu-ți dorești. Roletele din material textil sunt disponibile pe mai multe culori și modele și se pot adapta perfect stilului de amenajare ales.

Idei pentru amenajarea balconului

● Alegerea tipului de pardoseală pentru exterior

Trebuie să ai în vedere că balconul este un spațiu care poate rămâne neîncălzit în perioada iernii, iar pardoseala aleasă este important să fie una rezistentă la intemperii. Există și câteva soluții foarte utile precum: dale sau plăci din lemn, parchet rezistent la umezeală, gresie și faianță specială pentru spațiile exterioare. Fiecare dintre aceste soluții se montează ușor și se curăță la fel de ușor în orice moment.

● Mobilierul pentru balcon

Pentru a crea un spațiu unic, fii creativ în alegerea pieselor de mobilier. Nu aglomera spațiul, așa că alege doar piese ce încadrează perfect locul și montează pe pereții pe care nu îi folosești diferite rafturi sau etajere pe care să depozitezi cât mai multe piese decorative de efect.

● Nu uita de corpurile de iluminat

Balconul trebuie să fie și el iluminat și, din fericire, ai o gamă variată de produse din care poți alege. Poți opta pentru aplice de perete, lămpi sau chiar lampadare pe care să le poziționezi pe podea și care să schimbe întreg design-ul spațiului.

● Elemente decorative

Spațiul de pe terasă trebuie să fie unul complementar cu restul locuinței, așa că transform-l într-un loc de suflet plin de căldură și amintiri frumoase. Decorează pereții cu fotografii personale, alege statuete haioase care să decoreze colțurile balconului și nu uita de flori naturale, care să aducă natura la voi acasă. Odată ce ai montat roletele exterioare, soarele nu le va da voie plantelor naturale să se usuce, iar tu te poți bucura de natura verde chiar la tine acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!