06 octombrie 2020

Cum să-ți amenajezi dormitorul pentru a avea un somn odihnitor

Dormitorul trebuie să fie încăperea cea mai relaxantă a casei, un loc perfect pentru odihnă, așa că modul în care alegi să îl decorezi îți poate influența în mod direct somnul. Mai jos vei găsi câteva idei utile care te vor ajuta să-ți amenajezi dormitorul într-un mod favorabil odihnei.

Stresul cotidian, agitația la care suntem supuși zilnic, dar și stilul de viață dezorganizat sunt factori care pot influența negativ calitatea somnului. Din fericire, acest aspect poate fi îmbunătățit dacă ținem cont de câteva criterii importante pentru amenajarea dormitorului, respectiv a spațiului de odihnă. Iată și câteva idei importante de amenajare.

Accesoriul obligatoriu al dormitorului – jaluzelele verticale

Recomandarea specialiștilor este ca în camera de odihnă să fie cât mai puțină lumină pe timpul nopții, pentru un somn liniștit. Iată și câteva recomandări prin care poți face asta.

  • Montează jaluzele verticale, deoarece acestea vor ajuta la blocarea luminii atunci când sunt trase peste geam;
  • Închide peste noapte dispozitivele LED care au lumini albastre ori beculețe mici ce pot lumina permanent;
  • Aerisește camera timp de 10 minute înainte să mergi la somn. Aerul curat te va ajuta să te odihnești mai bine, deoarece calitatea aerului pe care îl respiri îți va aduce beneficii la nivelul creierului.

Acordă importanță saltelei de dormit

Un detaliu important care trebuie ales în funcție de nevoile corpului tău. Nu toate saltelele se potrivesc posturii și modului tău de somn, ba chiar pot genera efecte adverse precum: dureri de spate și articulații, dacă nu sunt alese corect. Așadar, alege un model de saltea care se modelează sub presiunea corpului și te ajută să te odihnești toată noaptea.

Alege culorile potrivite în cameră

Culorile dintr-o încăpere îți pot influența starea de spirit, așa că alege să-ți creezi o atmosferă relaxantă în întreaga locuință, dar mai ales în dormitor. Urmează o schemă cromatică și alege culori odihnitoare, care să te îmbie la somn. Specialiștii în design interior spun că cele mai potrivite nuanțe pentru dormitor, atât pentru pereți, cât și pentru mobilier și accesorii sunt: tonuri de crem, albastru, dar și mov și verde. Bineînțeles, nuanțe pastelate ale acestor tonuri.

Păstrează ordinea în camera de odihnă

Dezordinea din dormitor îți poate afecta negativ calitatea somnului, deoarece te va face să fii mai agitat și neliniștit chiar înainte de somn. Dormitorul trebuie să fie mereu camera aranjată și ordonată, cu toate lucrurile puse la locul lor, deoarece asta te va ajuta să-ți induci o stare de bine seara, înainte de culcare.

Renunță la electronice

Renunță la folosirea televizorului în dormitor sau altor gadget-uri care ți-ar putea perturba liniștea. Orice dispozitiv electronic îți poate distrage atenția de la somn, în timp ce lumina albastră produsă de aparatele electronice poate inhiba producția de melatonină iar asta nu te va lăsa să adormi prea curând.

Ține cont de criteriile de mai sus și amenajează dormitorul într-o ambianță plăcută pentru a avea un somn odihnitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!