29 septembrie 2016

Cum sa alegeti corect jaluzele exterioare pentru casa dumneavoastra

Jaluzelele exterioare au o istorie lunga in infrumusetarea ferestrelor inainte ca geamul sa se gaseasca usor sau la un pret accesibil. Jaluzelele din lemn serveau la protejarea ferestrei la deschidere, asigurau intimitatea, ofereau izolatie suplimentara in timpul iernii si blocau patrunderea soarelui in timpul verii. Pe masura ce tehnologia ferestrelor s-a imbunatatit, jaluzelele sunt tot mai putin folosite in acest scop si mai mult ca un element decorativ pentru exteriorul casei dumneavoastra.

Jaluzelele sunt disponibile in stiluri ce pot fi proiectate sau nu. Selectarea designului, dimensionarea si instalarea este foarte importanta pentru jaluzele proiectate in special pentru mentinerea preciziei istorice. Daca aveti o casa ce necesita proiectarea de jaluzele exterioare sau daca aveti o casa mai veche si doriti jaluzele exterioare pentru pastrarea designului istoric, va invitam la intalnire pentru a discuta optiunile pe care le aveti in acest sens. Ne-am dori cu adevarat ca si casa dumneavoastra sa faca parte din procesul de selectie a jaluzelelor.

cam00068cam00055cam00060

Cateva sfaturi pentru selectarea jaluzelelor pentru casa dumneavoastra.

Potriviti jaluzelele cu stilul casei dumneavoastra

Jaluzelele potrivite din punct de vedere istoric pentru o casa in stil Victorian nu sunt la fel cu acelea pentru o casa de Arte si Meserii. Verificati casele de prin cartier si decideti care stil s-ar potrivi cel mai bine casei dumneavoastra. Multe dintre stilurile arhitecturale de astazi se bazeaza pe stiluri istorice, asa ca pastrati fatada casei in acord cu stilul sau arhitectural.

Jaluzele prevazute cu fante. Din punct de vedere al instalarii precise, vor necesita fante de ventilatie pentru a oferi protectie pe timp de ploaie cand este inchis. Nu este chiar util dar din punct de vedere vizual, am crescut sa acceptam acest stil. Fantele pot fi fixe sau mobile si pot fi proiectate pe toata suprafata jaluzelelor sau in combinatie cu un panou.

Jaluzele late, tip panou. In general formate din mai multe panouri montate vertical cu “Z” transversal si utilizate in mod traditional pentru a crea un sentiment rustic.

Panouri solide si panouri ridicate. Jaluzelele tip panou sunt identificate dupa numarul de panouri pe care le are. Jaluzelele cu trei panouri au in general un panou mai mic in partea de sus, un panou mai mare in partea de mijloc si cel mai mare in partea de jos. Dimensiunile panoului pot diferi in functie de functie de marimea jaluzelei.

Jaluzele tip Bermuda sau Bahama. Aceste jaluzele sunt montate mai mult ca o marchiza deasupra ferestrei. In general regasite in zonele de coasta, aceste jaluzele ofera un stil caraibian, cu protectie impotriva razelor fierbinti ale soarelui.

Dimensiunea corecta a jaluzelelor

Jaluzelele trebuie dimensionate astfel incat sa acopere fereastra atunci cand este inchisa si sa confere un aspect credibil chiar daca ele au fost proiectate asa. Deasemenea, jaluzelele trebuie sa reflecte lumina pe fereastra. Sinele trebuie sa se alinieze cu sina care le blocheaza sau cu alte elemente arhitecturale ale ferestrei. De multe ori vedem jaluzele montate cu susul in jos…probabil reinstalare neglijenta dupa vopsire sau intretinere.

Alegeti un material care se potriveste cu stilul dumneavoastra de viata

Jaluzelele sunt disponibile intr-o gama larga de materiale inclusiv lemn, fibra de sticla, PVC structural de inalta densitate si alte materiale composite. Lemnul ofera un aspect autentic si multi oameni iubesc caracterul unic, mai multe straturi de vopsea dau un aspect de lemn vechi. Jaluzelele pot fi realizate din lemn de cedru de exemplu, chiparos sau mahon African pentru degradare-rezistenta, in timp ce materialele composite va pot oferi libertatea de a le picta si a efectua alte operatiuni de intretinere.

dsc_0008dsc_0001dsc_0018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!