14 februarie 2016

Iti doresti o usa de garaj ieftina? Fii sigur ca ai luat in calcul toate consecintele

Daca inca nu ati decis ce fel de usa de garaj va doriti, este, poate momentul sa incercati sa aflati care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de usa si mai ales sa decideti in deplina cunostinta de cauza, daca va doriti sau nu respectiva usa de garaj. Ne propunem sa va oferim un alt punct de vedere in ceea ce priveste avantajele si dezavantajele pe care le poate oferi o usa de garaj.


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

Ceea ce trebuie sa luati in plus in considerare, este impactul pe care il va avea aceasta in relatia dumneavoastra cu vecinii.

Desi se spune ca nu trebuie sa judeci o carte dupa coperta, de cele mai multe ori, locuitorii unui cartier sunt evaluati dupa aspectul exterior al locuintelor lor, de aceasta depinzand direct preturile imobilelor din zona si, implicit genul de persoane care pot sa isi achizitioneze o astfel de locuinta. Se pare ca  la evaluarea pretului unei locuinte, usa de garaj este unul din elementele care ridica cu pana la 50% suma rezultata din evaluare, ceea ce nu este rau deloc, daca comparam pretul real al unei usi de garaj fata de cel al locuintei. Din acest punct de vedere veti putea considera usa de garaj ca o investitie, iar calitatea acesteia ca o consolidare a acestei investitii pe termen lung.

26De cele mai multe ori, o usa de garaj ieftina atrage dupa ea o serie de dezastre, tocmai datorita faptului ca pentru a mentine un pret minimal, firma producatoare renunta la echipamentele si facilitatile care nu sunt direct implicate in functionarea usii. Daca, pierderile materiale exista posibilitatea sa vi le asumati sau sa sperati intr-o minune, accidentele ce se pot intampla membrilor familiei dumneavoastra sau animalelor dumneavoastra de companie, sunt destul de dureroase si de costisitoare.

Zicala veche :”Sunt prea sarac sa imi cumpar un lucru ieftin” se aplica mai ales in acest caz, in care usa de garaj nu este menita doar sa acopere un gol ci sa pretejeze masina dumneavoastra, in care sigur, se investesc sume uneori proportionale cu costul unei locuinte.

Mai mult decat un garaj

27Din ce in ce mai multi proprietari de garaje folosesc acest spatiu nu doar pentru a depozita in conditii normale autovehiculul proprietate personala, dar si pentru a desfasura diferite activitati cum sunt confectionarea de obiecte, montarea de piese de mobilier sau chiar petrecerea de timp liber cu prietenii. In aceste conditii, igiena spatiului precum si modul in care usa de garaj permite separarea de mediul exterior, sunt determinante. Probabil ca nu va doriti un mediu in care curentul care intra prin golurile usii sa va faca sa suferiti si ca un mediu cu o temperatura optima si corect ventilat este un factor decisiv in ceea ce priveste timpul pe care il petreceti in zona. De asemenea siguranta persoanelor care se afla in incinta garajului, reprezinta un argument important pentru acordarea unei atentii deosebite in achizitionarea unei usi de garaj corespunzatoare.

Temperaturi extreme

Pentru a reduce pretul usilor de garaj, o parte dintre producatorii care furnizeaza aceste produse la preturi mai mult decat  accesibile, recurg la solutia de a diminua dimensiunile stratului de izolare, de a utiliza garnituri de cele mai multe ori invechite din punctul de vedere al materialelor utilizate s.a.m.d.

In aceste conditii, ploaia, zapada si umezeaza care ingheata in interiorul garajului pot produce neplaceri destul de mari prin ingreunarea functionarii usii, iar proprietarii care  insista sa opereze o usa care functioneaza defectuos, se expun in mod voluntar la pericole destul de mari.

Temperaturile foarte scazute in interiorul garajului pot sa afecteze functionarea arcului elicoidal superior, a pieselor metalice, ale caror dimensiuni se reduc simtitor ca urmare a contractiei termice, impiedicand deschiderea completa si corespunzatoare a usii sau inchiderea corecta a acesteia.

In general aceste probleme pot sa fie in mare parte eliminate printr-o mentenanta ceva mai sustinuta, dar costurile de intretinere reusesc sa mareasca artificial pretul de cost al unei usi de garaj ieftine, depasind de multe ori pretul de achizitie al celei mai scumpe usi de garaj.

Sigur ca este decizia dumneavoastra ce fel de usa achizitionati, si in nici un caz nu va sfatuim sa achizitionati cu ochii inchisi cea mai scumpa usa de garaj pe care o gasiti pe piata. Ceea ce dorim sa va semnalam insa, este ca va veti expune la cheltuieli neprevazute si la pericole  mari daca veti face rabat la calitate, de aceea , sfatul nostru este sa alegeti usa care va ofera cel mai bun raport calitate/pret, iar daca cheltuiala necesara nu se inscrie  in bugetul familiei dumneavoastra, poate ar fi mai ieftin sa cautati solutii alternative sau sa amanati putin achizitia acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!