26 februarie 2016

Izolarea usilor de garaj nu este doar un moft

Desi anotimpul rece este pe sfarsite si ne pregatim sa intampinam zilele calde si insorite de primavara, problema izolarii usilor de garaj este si ramane un subiect „fierbinte” si la ordinea zilei.


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

Dupa ce v-ati lasat impresionati de paletarul de culori, de aspectul rustic sau modern al designului, precum si de automatizarile si eficienta usilor de garaj din oferta, este momentul sa ne preocupam de detalii ceva mai concrete si mai putin sesizate de catre cumparatori, cum este izolarea usilor de garaj alese.

Odata instalate, usile de garaj reprezinta poarta cea mai mare prin care mediul exterior poate sa comunice cu interiorul si deci prima cauza a pierderilor de caldura din incinta.

De cele mai multe ori, cumparatorii se gandesc la faptul ca garajul nu este neaparat o locuinta si decid ca izolarea, respectiv mentinerea unei temperaturi si umiditati in limite normale in aceasta zona nu este un aspect esential, si  se inseala amarnic.

Fiind usa care acopera cea mai mare deschidere din locuinta dumneavoastra are nevoie de o atentie pe masura.

44Usile de garaj izolate  vor reduce transferul de caldura prin intermediul lor, indiferent daca acest lucru inseamna patrunderea aerului cald din exterior sau pierderea de caldura din interior, in functie de anotimpul luat in discutie.

Daca, asa cum se intampla in cele mai multe cazuri , garajul este langa zona de locuit a casei, aerul rece poate patrunde pana in zona locuita prin intermediul usii prin care garajul comunica cu zona de locuit,  reducand astfel drastic temperatura si supunand sistemul de incalzire al casei la un efort suplimentar, respectiv pe locuitorii acesteia, la cheltuieli ridicate nemotivat , an de an si iarna de iarna.

Cheltuielile pentru contracararea acestei probleme depasesc cu mult diferenta de pret intre o usa izolata corespunzator si una cu o izolatie sa zicem, redusa, asa cum se intampla cu usile la preturi atat de avantajoase existente pe piata.

In plus, diferenta de temperatura intre zona garajului si zona locuita poate sa favorizeze condensarea umiditatii din aer pe suprafata peretelui mai rece, al garajului, generand, in consecinta, aparitia de probleme de dezvoltare a microorganismelor, a mucegaiurilor  in zonele unde umiditatea este astfel prezenta.

45Daca, pe de alta parte garajul are si alte utilizari, pe langa adapost pentru autovehiculele familiei, de exemplu, va place sa va petreceti acolo timpul cu prietenii mesterind sau savurand o bere la un meci de fotbal, situatie din ce in ce mai des intalnita, o izolatie necorespunzatoare a usilor de garaj atrage dupa sine o atmosfera  in care temperaturile scad drastic sub pragul de confort, curentii de aer agravand senzatia de frig si facand improprie petrecerea timpului in acest spatiu.

Daca aveti spatii de locuit amplasate deasupra garajului, iar acesta este  o zona in care temperatura este scazuta, ca urmare a izolarii defectuoase a usilor, plafonul rece al garajului, conduce la scaderea temperaturii in camerele amplasate deasupra acestuia, la nivelul podelei, ceea ce produce un disconfort destul de mare pentru persoanele care isi petrec timpul in camerele respective (de obicei copii sau musafiri). In plus apar fluctuatii de temperatura ce pot sa duca la distrugerea elementelor constructive ale camerelor respective ca urmare a dezvoltarii mucegaiurilor.

Usile de garaj izolate corespunzator, vor mentine fluctuatiile de temperatura intr-o zona acceptabila, temperatura medie la nivelul pardoselii fiind inferioara temperaturii la nivelul plafonului camerei, insa diferentele de temperatura se incadreaza in limite corespunzatoare oricarei alte camere din casa.

Nu este deloc de neglijat aspectul izolatiei fonice, mai ales daca utilizati garajul ca si spatiu pentru petrecerea timpului liber.

Daca veti cuantifica aceste dezavantaje, veti vedea ca izolarea corespunzatoare a usilor de garaj reprezinta de fapt o economie, nu o cheltuiala suplimentara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!