03 martie 2016

Cele mai uzuale probleme pe care le puteti avea cu jaluzelele verticale

Jaluzelele verticale sunt cele mai uzuale tipuri de jaluzele, cel mai des utilizate atat pentru ferestre cat si pentru delimitarea spatiilor sau acoperirea usilor de gradina.


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

De cele mai multe ori, ele functioneaza fara probleme ani de zile, iar daca nu aveti un animal de companie (pisicuta sau catelus) care sa simta nevoia sa se urce pe ele, sau sa treaca printre fasiile de material, este foarte posibil sa nici nu simtiti nevoia de a interveni in vreun fel asupra lor.

Daca totusi apar probleme, cel mai probabil este ca acestea sa fie destul de usor de remediat.

probleme jaluzele 1Cea mai simpla problema ce poate sa apara este defectul de aliniere a clipsurilor care sustin fasiile verticale de material. In conditii de utilizare necorespunzatoare, aceste fasii verticale se pot rasuci, impiedicand plierea corecta a jaluzelei, sau stanjenindu-se una pe cealalta si impiedicand intr-o masura mai mare sau mai mica deplasarea rolelor de sustinere a acestora.

Remedierea este la fel de simpla,  este suficient sa repuneti in pozitia corespunzatoare rolele respective si sa manevrati de cateva ori jaluzeaua obturand complet fereastra, respectiv lasand lumina sa patrunda prin fereastra la maximum.

 Daca la manevrarea usoara apar din nou probleme de aliniere, este momentul sa solicitati sprijinul unui specialist, fiind necesara probabil inlocuirea unor piese de elementele de sustinere.

O alta problema care apare de obicei aunci cand aveti copii sau animale de casa, este desprinderea unei fasii verticale de material, probabil ca urmare a faptului ca a fost supusa la o forta mai mare decat cea pentru care a fost proiectata.

probleme jaluzele 2In acest caz sunt doua posibilitati. Prima dintre ele, si de altfel cea mai simplu de rezolvat este ruperea fasiei verticale. Aceasta este de regula prinsa in suportul ei printr-o perforatie. Realizand o alta perforatie, sau cumparand o fasie noua, pe care sa o atasati in locul celei rupte, veti rezolva problema simplu si rapid.

Daca, din contra, s-a rupt  una din piesele de sustinere sau din cele care ruleaza pe sina, atunci este nevoie sa achizitionati piesa distrusa si sa chemati un specialist.

Daca intampinati greutate la rularea jaluzelei directie orizontala, sau apar discontinuitati in deplasare, poate ca este momentul sa pulverizati putina solutie de gresare pe sina de rulare. Daca nu se rezolva aceste probleme, poate sa fie o alta cauza, ceva mai complicata, cum ar fi deformarea mecanica a sinei de rulare, sau deteriorarea firului textil, caz in care trebuie sa apelati la un specialist.

O alta parte preferata atat de copii cat si de animalele de casa, este lantul cu bilute cu ajutorul caruia manevrati jaluzeaua. De cele mai multe ori, acesta se rupe, caz in care este nevoie sa il inlocuiti. Despre modul in care puteti face acest lucru, vom discuta pe larg intr-un alt articol. Avand in vedere pericolul potential pe care firele de material textil il au in cazul atat al copiilor de varsta mica, cat si al animalelor de companie, cel mai bine este sa fixati firele jaluzelei intr-un carlig, departe de zona unde ajung acestia/acestea, pentru a preveni orice accident mai mult sau mai putin neplacut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!