21 mai 2016

Jaluzelele din bucatarie, utilitate si decor

In ceea ce priveste gestionarea luminii in diferitele camere ale unei locuinte, bucataria pare sa fie locul cu cele mai multe probleme in acest sens.


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

Pe langa faptul ca o bucatarie complet dotata si utilata are un design destul de complicat si reprezinta un spatiu destul de aglomerat , mai ales daca este vorba despre o bucatarie de apartament de bloc, apar probleme destul de dificil de controlat, cum sunt aburii de mancare, diferentele de temperatura intre suprafetele jaluzelei, s.a.m.d.

Pentru a alege jaluzeaua potrivita trebuie sa ganditi din punct de vedere practic, urmarind cateva criterii cum ar fi:

  • Ce fel de ferestre trebuie umbrite

Daca aveti ferestre mari sau usi de sticla ce se deschid catre curte, cea mai buna solutie de umbrire sunt jaluzelele interioare verticale care permit vehicularea comoda pe usa. Pentru ferestre mici, ferestre inguste cum sunt cele de apartament, se resimte mai degraba nevoia de lumina decat de umbra si din acest punct de vedere, culorile deschise, pastelate, pe jaluzele orizontale interioare reprezinta o solutie mai mult decat satisfacatoare.

  • Unde sunt amplasate ferestrele in bucatarie

O fereastra amplasata in imediata vecinatate a chiuvetei sau a aragazului, implica, din pacate, necesitatea de a alege un material care sa se preteze la umezeala si temperatura ridicata, sa poata fi usor de curatat de umezeala sau stropi de mancare  ce pot sa ajunga in mod cu totul neintentionat pe suprafata jaluzelei.  In cazul ferestrelor amplasate langa chiuvete, jaluzele de PVC sunt foarte indicate, acestea rezistand la umezeala si putand fi foarte usor igienizate. Daca distanta fata de aragaz nu este foarte mica, jaluzelele de PVC sunt de asemenea o solutie, fiind foarte usor de igienizat mai ales daca sunteti pasionati de gatit si resuiti cu greu sa evitati stropii de grasime sa ajunga pe jaluzea.

In plus, ferestrele amplasate in zone destul de inaccesibile, in spatele blatului de lucru, trebuie sa permita cu usurinta actionarea lor, iar din acest punct de vedere , jaluzelele orizontale sunt o solutie deloc de ignorat.

  • O fereastra care va defineste locuinta

De cele mai multe ori, mai ales in cazul locuintelor clasice de bloc, bucataria reprezinta spatiul unde se desfasoara o mare parte din timpul petrecut impreuna de catre membrii familiei. In bucatarie se serveste masa, tot acolo se  aseaza membrii familiei pentru a savura o cafea sau un ceai si de cele mai multe ori , o vecina venita in vizita, este primita in bucatarie, mai ales daca vizitele nu sunt evenimente punctuale, bucataria fiind spatiul care asigura o oarecare intimitate intre femei. Din acest motiv, aspectul bucatariei , definit si conturat si de jaluzeaua care gestioneaza lumina pe timpul zilei, trebuie sa fie unul deosebit.28

In general, jaluzele amplasate in bucatarie sunt cele care dau acesteia aspectul de locuinta si incalzesc atmosfera. Daca fereastra nu este amplasata langa aragaz sau chiuveta, o jaluzea romana, colorata  si vesela, aduce un plus de romantism si completeaza atmosfera placuta a unui spatiu dedicat.

Avand o gama variata de modele la alegere, puteti opta chiar pentru asortarea jaluzelei cu decorul sau cu anotimpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!