14 decembrie 2022

Jaluzelele orizontale – o alegere potrivită pentru orice casă

În amenajarea unei locuințe un aspect foarte important îl reprezintă jaluzelele. Acestea trebuie alese în așa fel încât să fie în armonie cu modul în care sunt organizate și decorate încăperile, pentru a avea un impact cat mai plăcut.

Cum alegem jaluzelele orizontale

Când vine momentul să cumperi astfel de produse este necesar să acorzi atenție unor detalii esențiale:

  • dimensiuni – cel mai important criteriu este acesta, deoarece este inutil să cumperi produse care sa îți placă foarte mult, dacă sunt prea mici sau prea mari pentru ferestrele locuinței tale. Măsoară totul cât mai bine și apoi vei face alegerea potrivită. Dacă dimensiunile geamurilor sunt atipice, poți opta pentru jaluzele orizontale la comandă, contactând Suntech-romania.ro.
  • culoare – pentru a se încadra cât mai bine în designul întregii încăperi, ține cont și de culoare. Poți merge fie pe nuanța pe care ai ales-o și la alte obiecte sau mobilier, dar poți să te gândești și la ceva care să aibă un impact mai mare.
  • tip montare – aici ne referim la unde anume vor fi montate jaluzele, mai exact dacă pe interior sau pe exterior. Variantele din prima categorie sunt ușor de instalat și pot ține la distanță lumina puternică, dar și privirile indiscrete, iar cele de exterior sunt gândite chiar și pentru a spori din siguranța locuinței.
  • modalitate de prindere – în funcție de cum vrei să le fixezi, unele modele se pot prinde direct pe rama geamului, altele pe perete, iar altele pe tavan. Ai de unde să alegi cea mai potrivită variantă pentru nevoile tale.
  • materiale – aceste produse sunt fabricate de cele mai multe ori din: PVC (rezistente, ușor de curățat, accesibile financiar), aluminiu (au un aspect foarte plăcut, sunt rezistente la impact, nu se deteriorează în urma expunerii la soare și căldură) sau poliester (sunt foarte eficiente, durabile și ușor de curățat).
  • modalitate de deschidere – în principiu sunt trei modalități de deschidere. În primul rând exista varianta clasică, în care se folosește un șnur pentru ridicarea și coborârea lamelelor și o baghetă pentru înclinarea lor, varianta unică, prin care lamelele sunt acționate printr-un simplu șnur și cea automată, care presupune control prin intermediul unor tehnologii moderne.

Cum curăț jaluzelele orizontale

Jaluzelele orizontale trebuie să fie curățate periodic pentru a-și menține aspectul plăcut și pentru a-ți păstra casa cat mai curată. Pentru asta, poți apela la o serie de trucuri:

  • utilizează un aspirator care nu are o putere foarte mare, dar care este capabil să tragă praful de pe jaluzele fără a le deteriora. Foarte apreciate sunt modelele de mână sau cele care au accesorii speciale pentru diverse spații;
  • folosește pămătufuri cu lavete moi, care pătrund foarte bine printre lamele și sunt capabile să adune praful;
  • daca dispui de jaluzele fabricate din materiale rezistente la apă (aluminiu, PVC), o curățare eficientă poate fi făcută cu o laveta umedă.
Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!