10 noiembrie 2022

Roletele de pânză – avantaje, dezavantaje și criterii de selecție

Roletele de pânză reprezintă o alegere frecventă în cazul celor care vor să își amenajeze casa într-un stil modern, călduros și plăcut din punct de vedere vizual. Sunt foarte diverse, motiv pentru care pot fi integrate cu ușurință în designul oricărei locuințe.

Aceste produse vin cu o serie de avantaje care îi fac pe cumpărători să le aprecieze foarte mult:

  • sunt foarte simplu de montat și pot fi prinse de perete, de geam sau de tavan;
  • sunt foarte variate când vine vorba de culori, imprimeuri și dimensiuni;
  • au multiple modalități de acționare, pentru a le alege pe cele convenabilă pentru tine;
  • dacă sunt suficient de groase, nu permit trecerea luminii, în cazul în care vrei să faci întuneric în cameră;
  • sunt accesibile din punct de vedere financiar, reprezentând o bună alegere chiar și pentru persoanele care nu dispun de un buget foarte mare, dar își doresc soluții moderne pentru blocarea luminii naturale.

Dacă te interesează și dezavantajele acestor produse, amintim următoarele aspecte:

  • sunt mai dificil de curățat, necesitând o atenție deosebită;
  • pot mucegăi dacă le utilizezi în încăperi cu umiditate ridicată;
  • nu poți să controlezi intensitatea luminii care pătrunde în încăpere.

Fără doar și poate, roletele reprezintă o bună soluție și este ușor să le găsești pe cele potrivite, indiferent de gusturile pe care le ai. Dacă vrei să faci astfel de achiziții, cele mai importante criterii de selecție sunt următoarele:

Dimensiunile – nu toate geamurile sau ușile au aceleași dimensiuni. Mărimile sunt variate, iar pentru fiecare în parte trebuie să alegi roleta din pânză potrivită. Dacă ai nevoie de valori care nu sunt standard, poți foarte bine să comanzi ceva personalizat. Astfel, totul va veni perfect și rezultatul va fi cel dorit de tine.

Designul – aici ne referim în mod deosebit la culoare. Sunt o mulțime de nuanțe pentru care poți opta, și poți găsi inclusiv rolete din pânză cu imprimeu.

Modalitatea de prindere – aceste produse vin cu sisteme de prindere ce permit fixarea pe verticală sau pe orizontală. Astfel, vei putea să le prinzi de tavan, de perete sau de rama geamului sau a ușii.

Modalitatea de deschidere – roletele sunt variate și din acest punct de vedere. Poți să le deschizi cu ajutorul unui șnur de acționare, dar există și sisteme prin care funcționează prin glisare.

Opacitate – poți întâlni variante semi-opace, opace, black-out sau transparente. Pentru dormitor este bine să optezi pentru unele mai întunecate, dacă nu vrei să pătrundă prea mult lumina în cameră. În sufragerie poți merge pe variante semi-opace sau chiar transparente.

Acum, ca ai aflat toate aceste informații, rămâne la latitudinea ta să decizi și să vezi exact care sunt produsele de care ai nevoie.

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!