12 ianuarie 2023

Tipuri de porți de garaj, în funcție de modalitatea de deschidere

Atunci când construiești un garaj, poarta este foarte importantă, deoarece trebuie să îți ofere acces rapid, sigur și confortabil în interior. Cel mai frecvent, cei care vor să investească în astfel de construcții se întreabă care modalitate de deschidere ar fi cea mai potrivită, așa că îți vom prezenta în continuare ce variante ai la dispoziție, pentru a te decide ce anume ai nevoie.

  • Porți batante

O astfel de intrare se realizează cu ușurință și reprezintă o soluție avantajoasă când vorbim de raportul dintre preț și calitate. Astfel de porți au balamale speciale, cu arc, sunt foarte rezistente, nu sunt zgomotoase și sunt foarte ușor de întreținut. Porțile batante se potrivesc cel mai bine în cazul în care este vorba de deschideri mai înguste și este ideal să fie montate cu deschidere spre exterior, pentru a nu bloca din spațiul din interiorul garajului.

  • Porți basculante

Porțile basculante sunt caracterizate prin existența unui panou care se ridică spre tavan în momentul deschiderii. Trebuie fabricate din materiale ușoare, ca de exemplu PVC sau aluminiu, pentru a fi sigure și eficiente. Instalarea acestor căi de acces se poate face cu ușurință, iar întreținerea nu este deloc complicată. Aceste tipuri de uși sunt potrivite pentru toate tipurile de garaje, atât mici, cât și mari, deoarece nu ocupă mult spațiu și permit o organizare eficientă a încăperii în care ții mașina.

  • Porți secționale

Dacă vrei o ușă pentru garaj care să nu ocupe mult loc la deschidere, atunci încearcă o variantă secțională. Aceste tipuri de porți de garaj ajută la economisirea spațiului și la o organizare mult mai simplă a lucrurilor din interior, sunt ușor de acționat și izolează foarte bine din punct de vedere termic și fonic. Sunt silențioase, pot fi acționate atât manual, cât și electronic și pot avea chiar și ferestre. Sunt ceva mai dificil de montat, necesitând frecvent ajutor de specialitate și au un preț de achiziție ceva mai mare față de alte variante.

  • Porți pe rulou

Dacă ai un garaj de mici dimensiuni și vrei să instalezi ca și cale de acces o poartă care să ocupe spațiu foarte puțin, atunci ai nevoie de o variantă de tip rulou. Mecanismul de funcționare presupune rularea în interiorul unei casete montate deasupra și este ideal pentru garajele care nu sunt foarte înalte. Produsele de acest tip se pretează cel mai bine în cazul garajelor care nu au căi de acces foarte late, deoarece se recomandă o lățime de cel mult 6 metri.

  • Porți pliabile

Întâlnite mai rar, ce-i drept, ușile care se pliază pot fi și ele o variantă potrivită pentru garaje. Plierea se poate face stânga-dreapta sau în partea de sus, după necesități, și pot fi cu sau fără automatizare. Pentru a oferi funcționalitatea dorită, aceste uși trebuie să fie de cea mai bună calitate.

Dacă nu ai găsit o ușă standard potrivită, echipa Suntech te poate ajuta cu o variantă personalizată.

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!