03 februarie 2021

Amenajarea balconului închis – idei, sfaturi și trucuri

Balconul este unul dintre spațiile casei care, deseori, nu beneficiază de atenția pe care o merită. Folosit frecvent ca loc de depozitare a diferite obiecte sau pentru uscarea rufelor, acesta poate fi amenajat astfel încât să servească drept birou, zonă de luat masa sau loc de joacă pentru cei mici. La fel de bine, balconul poate fi utilizat drept colț de relaxare ideal pentru orice anotimp.
Dacă ai și tu un balcon închis pe care vrei să-l redecorezi, îți venim în ajutor cu cele mai utile sfaturi, idei și trucuri pentru a-l transforma într-o oază de liniște!


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

Cum alegi mobilierul pentru balcon?

Unul dintre marile avantaje pe care le oferă balcoanele închise este că acestea îți oferă libertatea de a alege orice material pentru mobilier, având în vedere că nu va fi afectat de ploi, ninsoare sau de soarele prea puternic. Înainte să treci la selectarea obiectelor propriu-zise de mobilier, gândește-te la tematica pe care ți-o dorești în încăperea ta. Vrei să creezi un spațiu în stil rustic, sau ți-ar plăcea să-ți petreci timpul liber într-un balcon modern?

Indiferent de răspuns, iată în continuare o listă de obiecte pe care le poți integra în decorul balconului tău:

  • O canapea sau fotolii de exterior; dacă spațiul îți permite, poți opta chiar și pentru o sofa rotundă, care va conferi un plus de stil balconului.
  • O masă pliabilă, cu prindere pe perete, de mare ajutor pentru a urmări serialul preferat pe laptop sau pentru a lua cina în micul tău colț de relaxare.
  • Un hamac sau un balansoar, pe care te poți întinde pentru a-ți face siesta sau pentru a citi.
  • Mobilier cu spațiu de depozitare, cum ar fi un dulap micuț sau o etajeră de colț, ori un taburet special conceput.
  • Un covor pufos, care să creeze o zonă comfy pe care o vei aprecia foarte mult în perioada rece a anului.

Desigur, vei avea nevoie și de accesorii decorative, cum ar fi pernuțe, suporturi pentru flori și corpuri de iluminat.

Tips & Tricks: cum adaugi intimitate și confort balconului tău

Pentru a obține un spațiu intim și confortabil, vei avea nevoie de jaluzelele potrivite. Acestea nu doar că vor împiedica pătrunderea luminii în interiorul balconului, atunci când îți dorești acest lucru, dar de asemenea vor oferi protecție împotriva prafului și chiar a zgomotului. Nu în ultimul rând, jaluzelele trebuie să îndeplinească standardele estetice dorite. O soluție foarte eficientă de umbrire a balcoanelor e reprezentată de jaluzelele orizontale din aluminiu, disponibile într-o gamă variată de culori, printre care alb, verde, gri, bej și maro, bleu sau galben, nuanțe ideale pentru un spațiu care te apropie de natură și care te îndeamnă la relaxare. Aceste accesorii pentru ferestre te vor ajuta să te destinzi în propriul balcon chiar și la orezele amiezii, atunci când razele de soare sunt foarte puternice.

Balconul poate deveni simplu și rapid locul tău preferat din casă! Apelează la soluțiile potrivite de amenajare și transformă acest colț al căminului într-o cafenea chic sau într-o cameră de recreere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!