11 mai 2021

Amenajarea terasei – Sfaturi și idei practice

Pregătirea terasei pentru vară este un moment mult așteptat de toți aceia dintre noi care locuim la casă. Și, totuși, acest proiect care deschide, practic, sezonul estival în curtea noastră necesită implementarea unor idei utile pentru ca, la final, spațiul să ne ofere un confort sporit.


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

Alegerea și poziționarea mobilierului, instalarea unui sistem de umbrire și alegerea decorațiunilor de grădină sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să te ocupi pentru a te bucura de terasa de acasă.

Alegerea mobilierului de terasă

În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, îți poți transforma terasa într-o zonă de lounge în adevăratul sens al cuvântului. Dacă ești proprietarul unei terase generoase, alege un colțar confortabil, eventual într-o formă rotunjită. Completează designul cu o masă mare, care să poată acomoda rudele și prietenii care te vizitează. De asemenea, o idee foarte bună este să optezi pentru un balansoar tip cocon, pe care să-l poziționezi lângă canapeaua de grădină pentru a suplimenta spațiul de ședere. Opțional, alege și o ladă pentru depozitarea pernelor, pentru a le proteja de ploaie și pentru a le păstra curate atunci când nu sunt folosite.

Pe de altă parte, dacă ai o terasă mică nu-ți face griji, există soluții de amenajare și în acest caz. O variantă perfectă este să integrezi o masuță rotundă prevăzută cu spațiu de depozitare a sticlelor dedesubtul blatului. Alege și două scaune pe care să te poți relaxa în diminețile în care îți servești cafeaua pe terasă.

Care este cel mai bun sistem de umbrire pentru terasă?

Vara, temperaturile caniculare dar și ploile neprevăzute sunt doi dintre factorii pe care trebuie să-i iei în considerare pentru în procesul de amenajare al terasei. Pentru ca acest spațiu să-ți ofere confort chiar și în ciuda capriciilor vremii, alege să o accesorizezi cu o copertină. Gama de copertine și pergole de pe suntech-romania.ro este extrem de variată, de aceea suntem siguri că vei găsi un model care să se potrivească nevoilor tale. Printre cele mai populare tipuri de copertine se numără cele retractabile, foarte practice. La fel de potrivite sunt și cele orizontale sau de fațadă, care se pot folosi chiar și anotimpul rece.

Decorațiunile pentru terasă

Plantele verzi și florile sunt decorațiunile care nu ar trebui să-ți lipsească de pe terasă. O alternativă bună a plantelor naturale sunt cele artificiale, care se remarcă prin îngrijirea și curățarea facilă, dar și prin rezistența de care dau dovadă ani la rând. În funcție de stilul amenajării pe care îl preferi, poți adăuga și felinare sau jardiniere suspendate cu design inedit. Nu uita nici de pernuțele pentru scaune și fotolii și nici de accesoriile pentru masă, care vor crea o atmosferă plăcută și un design aparte.

Sperăm ca sfaturile noastre legate de amenajarea terasei să-ți fie de ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!