03 iunie 2021

Cum să amenajezi un garaj practic și modern

Atunci când locuiești la casă, utilitatea unui garaj este evidentă, mai ales că, de multe ori, acesta nu servește doar ca spațiu de parcare pentru mașina personală; frecvent, acesta este folosit și ca loc de depozitare a diverse obiecte sau chiar ca atelier de lucru. Prin urmare, garajul trebuie să fie modern, practic și eficient organizat.
De la alegerea finisajelor, a tâmplăriei și până la detalii precum iluminatul, iată cum poți amenaja un garaj de la A la Z!

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru pereți și pardoseală?

Alegerea materialelor pentru pereții și pardoseala garajului contribuie la crearea unui ambient plăcut și sigur, totodată. Pentru pardoseală, cea mai bună alegere rămâne gresia, chiar dacă aceasta este un pic mai costisitoare decât un simplu strat de beton. Ia în considerare principalul atu pe care îl oferă această, anume că permite curățarea facilă a garajului, cu un simplu mop sau un aparat de curățare cu presiune. Sfatul nostru este să mizezi, însă, pe plăcile ceramice antiderapante, care îți oferă un plus de siguranță mai ales în timpul iernii.

Pe de altă parte, pentru pereți alege faianța, o variantă mult mai igienică decât vopseaua, deoarece previne acumularea de bacterii și microorganisme. În plus, la fel ca gresia, aceasta necesită o întreținere facilă.

Cum alegi tâmplăria pentru garaj?

Ușa de garaj este, poate, cea mai importantă componentă a acestui spațiu. Aceasta trebuie să ofere, în primul rând, un grad înalt de securitate, având în vedere că garajul adăpostește mașina și alte obiecte utile în gospodărie. Apoi, este esențial să ții cont de ușurința în manevrare, astfel încât să poți ieși rapid cu mașina din garaj atunci când ești în grabă. Nu în ultimul rând, designul ușii de garaj este și el important, deoarece întregește aspectul casei.

Noi îți propunem să alegi ușile de garaj secționale, disponibile în oferta noastră. Acestea sunt fabricate din panouri de tablă oțeloasă, cu structură de lemn și umplute cu spumă poliuretanică. Opțional, porțile de garaj Suntech pot fi prevăzute cu încuietoare, pot fi acționate din telecomandă și pot avea o ușă de trecere încorporată. De asemenea, există posibilitatea ca acestea să aibă diverse alte accesorii, precum orificii de ventilație, sau diverse inserții din sticlă ornamentală.

Porțile de garaj Suntech reprezintă o soluție practică și modernă de amenajare și, totodată o investiție în confortul și siguranța acestui spațiu.

Cum poți realiza iluminarea garajului?

Deoarece garajul va fi folosit atât ziua, cât și noaptea,  indiferent de sezon ai nevoie de un sistem de iluminat eficient. Sfatul nostru este să alegi, în primul rând, becuri puternice, care să-ți permită să efectuezi în deplină siguranță anumite manopere de întreținere ale mașinii. Totodată, dacă folosești garajul și pe post de atelier, atunci poți amplasa pe masa de lucru o veioză sau o lampă led, pentru a avea suficientă lumină atunci când lucrezi.

Dacă ai nevoie de mai multă inspirație pentru amenajarea acestui spațiu, citește și Idei practice pentru amenajarea garajului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!