07 decembrie 2015

Cand sa NU construiti o pergola

Tehnicile de umbrire au scopul de a ne asigura un mediu ambiant placut, cu un minim de investitie, reducand in procente semnificative cantitatea de radiatie solara care ajunge pe suprafetele zonei de interes.


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

In ceea ce priveste spatiile ce trebuie umbrite, acestea sunt in general spatii exterioare aflate fie in imediata vecinatate a unei cladiri, fie la distanta, insa in ambele cazuri zonele sunt puternic iluminate si cantitatea de lumina stanjeneste pe de o parte activitatile desfasurate in spatiile respective, sau dezvoltarea plantelor, pe de alta parte degradeaa elementele de zidarie si de mobilier amplasate in spatiile respective.

Pergolele faciliteaza desfasurarea de activitati in aer liber, insa nu sunt singurele posibilitati de a asigura conditii confortabile de mediu.
Oricat de  aspectuoase sunt pergolele, exista zone unde amplasarea lor nu este deloc indicata, ba chiar  deranjanta, astfel ca va putem recomanda , in aceste cazuri solutii diferite, de la caz la caz, pentru umbrire eficienta.
Spatiile aglomerate

Dispunerea unei pergole, mai ales a unei pergole cu schelet masiv, de genul celor confectionate pe cadru de lemn, pentru umbrirea spatiilor aglomerate, accentueaza senzatia de claustrofobie, aduce un plus de stress vizual si indiferent cat de organizat este spatiul, capata aspect de spatiu dezordonat, accentueaza lipsa de spatiu si induce senzatia de atmosfera apasatoare si de sufocare.

Pentru astfel de spatii, sistemele de umbrire pe cadru, mai ales cele  masive sunt total contraindicate.

5
Spatiile inguste

Zonele amplasate intre doua cladiri, sau intre peretele exterior al unei cladiri si un gard avand latimi mai mici sau cel putin egale cu  3 m, sunt total nepotrivite pentru amplasarea de pergole, care pot intuneca foarte tare zona, si o transforma intr-un tunel, ceea ce deviaza circulatia curentilor de aer, transformand zona intr-una improprie activitatilor, sau cel putin, neconfortabila.

In functie de directia razelor solare in diferite momente ale zilei, se pot alege versiuni diferite de umbrire a acestor zone, de la pereti falsi la intrarea pe alee, la suplimentarea inaltimii gardului, acolo unde este cazul, insa pentru oricare dintre solutii, sunt recomandate variante care permit circulatia aerului si umbresc indirect zona, si mai ales trebuie folosite culori deschise care asigura suficienta lumina in spatiile respective.

Ferestre amplasate in pozitii care fac dificila montarea unei pergole

Uneori, pozitia de amplasare a ferestrelor, precum si o linie foarte joasa a acoperisului, lasa prea putin spatiu pentru incadrarea unei pergole, aceasta nemaiputand sa fie atasata de fatada cladirii. in acest caz, transformarea pergolei in patio si amplasarea la distanta de cladire ar putea sa fie o solutie, la fel cum ar putea sa fie o solutie inlocuirea acesteia cu copertine.

Umbrirea unei ferestre

In zonele temperate, o pergola amplasata in dreptul unei ferestre poate sa duca la umbrirea suplimentara a camerei respective, iar in sezonul rece sa transforme camera intr-un spatiu intunecat, lipsit de viata. in aceste conditii, cel mai indicat ar fi sa alegeti o versiune de umbrire mobila, usor de indepartat la sfarsitul sezonului cald, asa cum este o copertina retractabila sau un perete pliant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!