06 august 2021

Cum alegi cele mai potrivite rulouri exterioare

Dintre toate sistemele de umbrire disponibile pe piață, se remarcă rulourile exterioare. În funcție de modelul ales, acestea îndeplinesc diferite alte funcții, contribuind la păstrarea intimității și la termoizolarea locuinței.
Deoarece există diverse tipuri de rulouri exterioare, probabil că alegerea ți se va părea dificilă. Deci, cum știi care sunt cele mai potrivite rulouri exterioare pentru nevoile tale? Iată un ghid util!


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

Ține cont de materialele din care sunt confecționate

Un criteriu esențial în alegerea rulourilor exterioare este reprezentat de materialele din componența acestora. Pe piața autohtonă sunt disponibile rulouri pentru ferestre realizate din aluminiu, PVC sau oțel, primele două categorii de produse fiind incluse și în oferta noastră și bucurându-se de cea mai mare popularitate. Fiecare dintre acestea oferă beneficii specifice, după cum urmează:

  • rulourile exterioare din PVC reprezintă opțiunea accesibilă din punct de vedere al costurilor; mai mult decât atât, asigură o bună protecție solară, fiind totodată eficiente pentru izolarea termică și fonică.
  • rulourile exterioare din aluminiu sunt o variantă superioară celor din PVC, având o durată de viață mai mare. Sunt frecvent preferate pentru locuințe.
  • rulourile din oțel sunt mai puțin întâlnite și se pretează în special pentru clădirile care au nevoie de un nivel crescut de securitate. În general sunt utilizate pentru ferestrele instituțiilor publice sau ale marilor corporații.

Alege un sistem de închidere sigur

Deoarece una dintre funcțiile pe care le îndeplinesc rulourile exterioare este cea securizare a unei locuințe, atunci când alegi astfel de accesorii pentru ferestre ia în considerare și tipul sistemului de închidere. Deși există rulouri clasice, cu acționare manuală, de altfel destul de simplu de utilizat, cele mai sigure sunt cele operate electronic. Practic, ele pot fi activate și dezactivate facil prin intermediul unui întrerupător sau a unei telecomenzi. Totodată, rulourile exterioare prevăzute cu funcții speciale pot fi programate să se deschidă sau să se închidă la o anumită oră, conform preferințelor utilizatorului.

Informează-te despre forma rulourilor

În funcție de nevoi și preferințe, optează pentru o anumită formă a rulourilor. Dacă îți dorești să reduci zgomotul din afară și să te bucuri de liniște și de intimitate în propriul cămin mizează pe rulourile rotunjite care excelează la capitolul izolare fonică. Totodată, dacă te numeri printre utilizatorii care se focusează mai degrabă pe o izolare termică eficientă a locuinței, cu siguranță un sistem de rulouri rotunde este soluția de amenajare pe care o cauți.

Alături de toate aceste criterii, importantă este și cromatica rulourilor pentru ferestre. Optează pentru o nuanță care se potrivește cu stilul și culorile folosite pentru exteriorul casei tale. De pe suntech-romania.ro poți comanda rulori din aluminiu sau PVC, disponibile în culorile prevăzute în paletarul de pe paginile produselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!