12 ianuarie 2016

Cum gresez usile de garaj?

Sigur ca este neplacut sa trezesti intregul cartier cu scartaitul usilor de garaj si mai rau decat atat, este faptul ca acestea sunt semnele unei functionari anormale, ce pot duce la uzura prematura a usilor.

Se recomanda chiar sa nu se ajunga in situatia in care usile sa  scoata sunete inainte de a se interveni asupra lor.


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

Daca sunteti un pasionat de bricolaj si va descurcati destul de bine cu surbelnita si vaselina, puteti sa incercati cu forte proprii, daca insa, va sunt straine orice elemente de mecanica, cel mai bine este sa cereti sprijinul unui specialist.

Ce va trebuie pentru a va ocupa singuri de aceasta sarcina, nu atat de complicata?

Un spray degripant care sa ajute la dizolvarea produsului de ungere invechit si in cazul usilor incorect intretinute sa usureze deblocarea suruburilor, a bolturilor s.a.m.d.  care prezinta urme evidente de rugina, o carpa moale, o perie si un lubrifiant spray.

Pentru gresarea usilor de garaj puteti sa utilizati ca si degripant celebrul spray WD-40, insa aveti grija sa gasiti un lubrifiant spray corespunzator. Nu faceti gresala sa considerati degripantul WD-40 si ca degripant si ca lubrifiant, pentru ca in nici un caz nu veti  avea rezultatele scontate. Pentru gresare alegeti un produs spray pe baza de litiu, si veti fi multumit de rezultatele obtinute.

Etapele gresarii usilor de garaj sectionale

  • masuri de securitate : in primul rand asigurati-va de faptul ca toate persoanele din casa stiu ca va ocupati de aceasta sarcina si mai ales ca nu exista riscul sa soseasca cineva din exterior si sa utilizeze telecomanda pentru modificarea pozitiei usii asupra careia interveniti. In al doilea rand treceti usa pe comanda manuala, astfel incat sa o puteti manevra in functie de zona in care interveniti.12
  • Gresarea bolturilor de sustinere a rolelor: aceste bolturi sunt usor de identificat de o parte si de alta a cailor de rulare, iar ungerea lor presupune introducerea unui lubrifiant pe baza de litiu la ambele capete ale boltului, asa cum este evidentiat in imaginea alaturata:
  • Gresarea clemelor de fixare acestea au rolul de a bloca panourile in pozitia12 „inchis”, avand la randul lor un bolt care poate sa necesite gresare.  Verificati, de asemenea zonele unde vopseaua este distrusa, ceea ce indica faptul ca este o zona unde apare frecare, si  de asemenea trebuie gresata si acea zona, atat pentru a proteja metalul expus prin degradarea vopselei, dar si pentru a preveni uzura elementelor care se freaca.
  • Este momentul sa va indreptati atentia catre arcul fixat in apropierea tavanului. 14Spirele acestuia, in momentul operarii usii, se freaca intre ele si pot sa fie una dintre zonele care vor necesita atentia dumneavoastra, mai ales in zonele unde variatiile mari de temperatura si umezeala sunt la ordinea zilei. Pulverizati lubrifiantul in linie dreapta, orizontal, in partea de sus a arcului, de-a lungul acestuia si apoi faceti cateva miscari ale usii pentru a permite gresarea uniforma a intregului arc. Daca zgomotul nu inceteaza, este foarte probabil sa fie nevoie sa cautati mai departe.
  • Rolele de infasurare a cablului sunt amplasate de o parte si de alta a usii de garaj, si sunt plasate pe un ax transversal. 15Intre ax si roata este un rulment care poate fi incapsulat sau nu. In primul caz, nu trebuie sa va mai faceti probleme, este foarte putin probabil ca zgomotul sa fie dat de frictiunea bilelor acestui tip de rulment. In cel de-al doilea caz, este chiar indicat sa interveniti pentru gresarea rulmentilor de ambele parti ale usii.

Atentie! Nu incercati sa gresati caile de rulare ! Pe langa faptul ca nu ajuta deloc la indepartarea zgomotului, pot sa genereze patinarea rolelor si blocarea acestora in pozitii deplasare fata dedirectia de rulare. Este suficient sa indepartati depunerile de pe caile de rulare cu o perie moale si apoi cu carpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!