05 ianuarie 2016

De ce scartaie usile de garaj?

Pentru o locuinta moderna, usa de garaj fie ea sectionala sau rulou, este imperios necesara. Gradul de automatizare al acesteia poate sau nu sa fie ridicat, insa chiar si pentru o usa simpla de garaj, trebuie avut in vedere un plan de intretinere anuala a acestia in vederea prelungirii pe cat posibil a perioadei de functionare fara reparatii majore.


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

O locuinta amplasata intr-o zona in care umezeala si ariatiile de temperatura sunt la cote ridicate, are nevoie de o atentie  ceva mai mare din partea locatarilor, si la fel se intampla si cu usile de garaj ale acesteia.

Primul semn al faptului ca ceva nu functioneaza chiar asa cum ar trebui este faptul ca a aparut un zgomot (scartait) in momentul deschiderii si inchiderii usii, moment in care este neaparat necesar sa intereniti.

Ce anume face ca sa apara scartaitul? Raspunsul la aceasta intrebare este farte simplu. Avand atat de multe parti in miscare, oricare punct de frecare intre doua piese metalice, poate sa fie cauza dernjantului zgomot. Ceea ce va ramane de facut este sa depistati locul cu pricina si sa  interveniti  prompt pentru remedierea cauzei.16

  • Lantul sau cablul ca urmare a ariatiilor repetate de temperatura, precum si a utilizarii indelungate, poate sa isi mareasca lungimea si sa frece pe calea de rulare amplasata in tavan. Zgomotul preodus in acest caz este un zgomot continuu, se aude clar zona unde apare.

Pentru reducerea frecarii, este suficient sa intindeti putin lantul insa nu este recomandabil sa o faceti pana la limita maxima, pentru ca veti crea zone de tensiune ridicata ce pot genera probleme mai grave, soldate cu ruperea de piese importante din angrenaj. Intinderea se poate realiza de la prezonul evidentiat in imaginea alaturata:

  • O alta sursa de zgomot este faptul ca nu mai sunt paralele caile de rulare, ceea ce duce la tensionarea elementelor care circula pe ele. 11Paralelismul poate fi distrus daca ati lovit caile de rulare, daca s-a modificat amplasamentul uneia dintre ele, iar semnul ca aveti aceasta problema este faptul ca scartaitul apare doar intr-o anumita zona si nu este continuu de la inceputul si pana la sfarsitul miscarii. In acest caz aveti nevoie de ajutorul unui specialist si este foarte bine chiar sa nu incercati sa mai operati usa pana cand nu rezolvati problema. Caile de rulare sunt sustinute de niste bride cu pozitie ajustabila, tot ceea ce este de facut este sa se modifice pozitia cailor de rulare de pe aceste bride, interventie nu atat de costisitoare pe cat trebuie sa fie de precisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!