22 decembrie 2015

Cum se curata jaluzelele Suntech?

Praful atmosferic,  aburii din baie sau bucatarie pot lasa urme destul de evidente pe jaluzele, urme care pe de o parte confera personalitate, insa sunt destul de neplacute privirii, iar curatarea acestora ar trebui sa nu dea dureri de cap nimanui.

Jaluzelele Suntech sunt caracterizate prin faptul ca rezista in timp, in conditii destul de drastice de mediu. Cum puteti extinde perioada in care jaluzelele dumneavoastra arata impecabil? Nimic mai simplu.

Totul depinde de tipul de jaluzele achizitionate si de materialul din care sunt confectionate.

Jaluzelele orizontale 8

In general acest tip de jaluzele sunt confectionate din aluminiu, material plastic sau lemn, ceea ce face ca igienizarea lor sa fie cu mult mai simpla, iar rezistenta la murdarie simtitor ridicata.

In principiu,  utilizarea saptamanala a aspiratorului la care s-a montat o perie moale, ar trebui sa fie suficienta pentru indepartarea prafului depus, a eventualelor particule solide neaderente.

Pentru jaluzelele de lemn, mai ales in perioada de vara, este indicata utilizarea dupa aspirare, a unei carpe moi, imbibate in detergent lichid (se poate folosi un detergent de vase), putin diluat, urmata de stergerea acestora prin miscari orizontale cu o alta carpa imbibata in solutie de mobila.

Acest tip de tratament are scopul de a mentine culoarea si calitatea lemnului din care sunt confectionate jaluzelele. Acest tratament este suficient daca este aplicat o data pe luna si se creste mult perioada de utilizare a jaluzeleleor de lemn.

In camerele in care ferestrele sunt expuse la soare foarte mult timp din zi, tratarea jaluzelelor de lemn este imperios necesara,  chiar daca lamelele din care sunt confectionate jaluzelele noastre sunt deja impregnate cu solutii non-toxice menite sa creasca rezistenta lor la actiunea vatamatoare a razelor solare si a caldurii.

Daca totusi trecerea aspiratorului peste lamele pare insuficienta, puteti opta, in cazul jaluzelelor confectionate din material plastic sau aluminiu, pentru spalarea lor, metoda care implica detasarea lor din suport si fie intinderea pe o zona plana, cum este spatiul verde  sau o alee de ciment, sau introducerea lor in cada si spalarea cu jet de apa, ceea ce indeparteaza rapid chiar si urmele aderente. Nu este indicat sa utilizati inalbitori sau substante corozive, chiar daca aveti impresia ca v-ar usura munca. Puteti, daca veti considera un efort prea mare detasarea lor de la fereastra, sa adaugati 1 lingura de praf de copt in 5 l de apa si sa inmuiati in aceasta solutie caroa cu care stergeti lamelele, urmata apoi de clatirea lor prin aceeasi metoda. Aveti grija sa stoarceti bine aceasta carpa, pentru ca umezeala ramasa pe lamele, pana cand se evapora, poate sa creeze neplaceri mai mari decat cele pe care incercati sa le evitati.

 Materialele din care sunt lamelele confectionate sunt in general non-aderente, suprafetele fiind atent prelucrate si fara fisuri sau indoituri care sa retina murdaria.

Jaluzelele verticale9

Acestea sunt in mare parte confectionate din materiale textile  impregnate cu substante non-toxice care sa le confere un anumit grad de impermeabilitate si mai ales  rezistenta la actiunea luminii si caldurii.

Pentru curatarea saptamanala a acestora, recomandam trecerea de cateva ori a aspiratorului la care s-a montat o perie moale, urmata de stergerea individuala a fiecarei sectiuni verticale cu o carpa moale.

Roletele

Confectionate din panza, roletele sunt ceva mai dificil de curatat, insa principiul este in mare parte, identic.

Etapele necesare curatarii unei rolete sunt:

  • utilizarea aspiratorului pe intreaga suprafata a panzei
  • spalarea cu un burete inmuiat intr-o solutie slaba de detergent
  • clatirea cu apa curata pana cand sunteti siguri ca suprafata nu mai contine urme de detergent (ATENTIE!  resturile de detergent pot provoca ingalbenirea panzei si aparitia de pete rezistente)
  • uscarea panzei in curent de aer curat, eventual poate ramane intinsa, agatata in fata geamului deschis pe perioada de vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!