20 decembrie 2015

Suntech si posibilitatile de integrare in Internetul Lucrurilor

Internetul lucrurilor, sau asa cum se obisnuieste, IoT, Internet of Things reprezinta o retea de elemente fizice, ce inglobeaza tehnologie de comunicare, de determinare de parametrii si care sunt capabile sa interactioneze cu mediul inconjurator dar si cu  elementele retelei.


FacebookUrmăriți-ne pe Facebook!

Vei fi primul care află de ofertele noastre și articole inspiraționale cu sfaturi și idei

banner 2

Dupa aceasta definitie, destul de pompoasa, ceea ce trebuie retinut este faptul ca internetul lucrurilor isi gaseste din ce in ce mai multe aplicatii practice atat in diverse domenii economice cat si in viata noastra de zi cu zi.

Exemple practice avem se pare, destule, peste ocean, unde exista o adevarata cursa in integrarea diferitelor elemente in sisteme din ce in ce mai complexe si mai elaborate.

7Integrarea diferitelor dispozitive intr-un sistem care sa le gestioneze are nevoie de un server capabil sa adune astfel de date si de un program care gestioneaza echipamentele conectate.

Daca doriti sa investiti in astfel de sisteme, puteti sa aveti oricand un ajutor de nadejde in Suntech.

Usile de garaj

In ceea ce priveste integrarea comenzilor usilor de garaj in sistemul IoT,  conectarea la un bridge wireless care sa gestioneze in functie de programul implementat pe server deschiderea si inchiderea uilor de garaj. Aveti dificultati cu gasirea telecomenzii de la usile garajului cand va intoarceti acasa? Nici o problema, integrarea usilor de garaj in sistemul IoT va asigura cea mai calduroasa primire acasa.

Jaluzelele

Pentru a reduce cantitatea de caldura care ajunge prin intermediul ferestrelor, in locuinta dumneavoastra, cea mai simpla, usor de accesat si  comoda metoda,  este instalarea de jaluzele, fie ele interioare sau exterioare.

Atata vreme cat sunteti acasa exista sansa de a putea gestiona, intre anumite limite cantitatea de lumina care patrunde prin intermediul ferestrelor, ridicand sau coborand jaluzelele. Daca lipsiti de acasa toata ziua, aveti mai putine posibilitati de gestionare a acestor oportunitati si puteti alege sa lasati aceasta operatie in seama sistemelor inteligente care inglobeaza jaluzele actionate de un intrerupator inteligent comandat de  un server care primeste informatii de la un senzor de lumina amplasat in incinta, sau de la un temporizator capabil sa se integreze in IoT.

Aceste solutii importante pot reduce consumul de energie electrica necesara racirii spatiului locuit sau utilizat.

In mod similar se pot integra o multime de elemente  de mentinere a parametrilor ambientali sau de efectuare de operatiuni  recurente in timp sau comandate de o modificare de mediu.

Cu alte cuvinte se poate crea un sistem capabil sa descuie usa de la intrare odata cu intrarea telefonului dumneavoastra intr-un perimetru setat, sa aprinda lumina in hol la apropierea serii daca nu ati ajuns acasa, pornirea filtrului de cafea la ora 5 dimineata, a masinii de spalat si a aspiratorului automat odata cu parasirea locuintei, s.a.m.d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!