05 iulie 2016

Jaluzele pentru ferestre cu forme atipice

Daca aveti o locuinta moderna, fie ea un apartament sau chiar casa, problema formei ferestrelor este destul de simpla.  Probabil ca veti alege o solutie economica de lemn stratificat, in cel mai bun caz, de plastic sau aluminiu, daca veti considera de cuviinta, si o forma rectangulara clasica, fara foarte multe detalii arhitecturale.

jaluzele automateLocuintele vechi, al caror stil arhitectonic este destul de alambicat fata de minimalismul modern, impun solutii destul de dificle pentru umbrire. In cazul ferestrelor cu forme diferite de forma dreptunghiulara, utilizarea jaluzelelor exterioare este nedorita pentru ca solutiile tehnice ce pot fi utilizate sunt putine, si afecteaza dramatic aspectul si arhitectura locuintei.

Dintre ferestrele care ridica probleme in acest fel, cea mai usor de gestionat este mansarda.

Mansarda ridica o problema destul de interesanta, atat din punct de vedere al modului in care se permite luminii sa patrunda in incinta, dar si din punct de vedere al modului in care se controleaza cantitatea si intensitatea acesteia.

Pferestre triunghiulareentru iluminarea naturala a mansardelor, constructia acoperisului este deosebit de importanta. Se pot alege, de exemplu, solutii tip orangerie, sau acoperis de sticla, pentru care, apare problema blocarii luminii in perioadele de maxim  de intensitate luminoasa, sau se pot alege ferestre de mansarda, dar se poate alege si varianta de fereastra amplasata sub acoperis, avand forme dreptunghiulare pe partile laterale si triunghiulare la capete.

In toate aceste cazuri, umbrirea este mult mai eficienta utilizand rolete interioare, care sa se desfasoare automat, fara sa il supuna la efort fizic pe locatarul respectivei incinte.

 ft1In cazul ferestrelor triunghiulare, in general al celor cu forma de triunghi isoscel, simetrice fata de mijlocul ferestrei, aplicarea unei rolete triunghiulare care sa se desfasoare pornind de la baza triunghiului, este solutia cea mai moderna si mai usor de aplicat, indiferent de dimensiunile respectivei ferestre.

In plus, o astfel de solutie permite utilizarea bazei ferestrei ca si  zona de relaxare, fara sa stanjeneasca in vreun fel panorama, sau deschiderea ferestrelor.

O solutie mai putin eleganta, dar cu nimic mai putin eficienta o constituie jaluzelele verticale. Decupate oblic, cu aceeasi inclinatie ca si marginea de sus a ferestrei. Jaluzelele verticale se pot plia si indeparta de fereatra fara sa necesite un spatiu special destinat de stocare, pot fi foarte usor actionate manual si  realizeaza un control eficient a intensitatii luminii care patrunde prin fereastra.

ferestre semirotundeIn ceea ce priveste ferestrele cu forme rotunde si semirotunde, puteti opta pentru a utiliza jaluzele verticale, rolete sau jaluzele orizontale clasice, sau aveti posibilitatea de a folosi o versiune special conceputa a sistemului automat pentru ferestre triunghiulare prezentat mai sus.

 In primul caz, pierdeti aspectul specific al unei ferestre de acest fel, inlocuindu-l cu unul destul de banal si de minimalist, ceea ce in anumite conditii ar putea sa fie o pierdere majora, pe cand il cel de-al doilea caz, desi este destul de dificil sa gasiti o astfel de solutie care sa se adapteze perfect situatiei existente in locuinta dumneavoastra, aveti avantajul unui design deosebit, perfect pus in valoare si a posibilitatii creerii unui spatiu personalizat, elegant si usor de gestionat.

Depinde de dumneavoastra alegerea solutiei care va satisface cel mai mult.

Un răspuns la “Jaluzele pentru ferestre cu forme atipice”

  1. Cristina Albulescu spune:

    Buna ziua,

    M ar interesa o oferta de pret informativa pentru geamuri mansarda pe rotund!

    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!