26 ianuarie 2016

Solutii de umbrire pentru spatii de dimesiuni mici

In perioada anotimpului cald, ferestrele sunt  adevarate cuptoare, iar balcoanele inchise… un cosmar pentru aparatele de climatizare.

Ce alte solutii avem in afara variatelor tipuri de jaluzele, a foliilor atat de inestetice si de  inutile lipite pe geam?

Poate ar trebui sa discutam putin despre copertinele retractabile.

Constructie

In principiu, astfel de copertine sunt alcatuite dintr-un schelet metalic care include cateva piese ce culiseaza unele in raport cu celelalte, permitand retragerea copertinei, si materialul textil care constituie practic, materialul propriu-zis de umbrire.

In ceea ce priveste materialul textil,acesta este confectionat din bumbac impregnat cu solutii care il fac impermeabil, sau materiale sintetice de asemenea impermeabilizate.

Amplasare

22De cele mai multe ori, un astfel de tip de copertina este amplasat fie in afara unui balcon inchis, fie atasat de plafonul unui balcon deschis, deschizandu-se in afara acestuia.

In ambele cazuri, sistemul de manevrare trebuie sa fie accesibil utilizatorilor, fara sa genereze situatii ce pot conduce la accidente, in cazul unei utilizari corecte.

Avantaje

Pe langa avantajul pentru care a fost instalata o copertina de acest fel, respectiv reducerea cantitatii de lumina care patrunde prin intermediul balconului in locuinta dumneavoastra, acest tip de  sisteme de umbrire sunt cele mai interesante decoratiuni exterioare amplasate pe fatada unui bloc de locuinte. Din punct de vedere estetic, o astfel de copertina va va individualiza locuinta intr-o masa de locuinte identice asa cum sunt cele ale unui cartier de blocuri.

Privind din interior, un astfel de decor va duce cu gandul la cafenelele de strada pariziene si induce un sentiment de relaxare, o atmosfera destinsa generand o energie speciala.

Totodata, o astfel de copertina va va proteja mobilierul de balcon impotriva razelor de soare care pot afecta destul de sever atat aspectul cat si rezistenta acestuia.

Existenta unei copertine atrage dupa sine o mai buna gestionare a regimului de viata al florilor de balcon, sporind astfel atractivitatea spatiului exterior al apartamentului dumneavoastra, precum si cantitatea de oxigen  pe care acestea v-o pot furniza, cu alte cuvinte, aer curat si racoare.

Solutia unei astfel de copertine este ideala in cazul apartamentelor mici, pentru ca va redau folosintei un spatiu  nou, mai ales pe timp de vara, un spatiu unde puteti petrece timpul in cel mai placut mod, alaturi de persoanele care va sunt aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu sunteți siguri
ce tehnologie de umbrire
să cumpărați pentru
casa dvs.?
Cere un sfat!

Te sunăm noi

Completați formularul de mai jos pentru a vă apropia cu un pas de sistemul de umbrire personalizat.

Orice solicitare poate fi satisfacută într-un timp minim!